Elavtal med erbjudande

 

Vi har sammanställt populära elbolag som erbjuder elavtal med erbjudande till nya kunder. Just nu är det möjligt att spara upp till 470 kr.

Årlig elanvändning:
  • Filter:
  • Elavtal med timpris
  • Erbjuder även fast elpris
Se fler elbolag

  • Elpriset är beräknat utifrån det genomsnittliga spotpriset under perioden januari – juni 2023 i elområde SE3 (0,868 kr/kWh inkl. moms).
  • Påslaget inkluderar alla rörliga påslag samt elcertifikat. Däremot inte ett eventuellt volympåslag.
  • Redovisade elpriser, avgifter och påslag är inklusive moms.
  • Eventuella rabatter under en inledande period är inte medräknat i det totala elpriset. 

Elbolag med erbjudanden till nya kunder

I Sverige finns det cirka 140 st elbolag som erbjuder elhandelsavtal till privat- och företagskunder. På grund av den tuffa konkurrensen i elhandelsbranschen är det inte ovanligt att elbolag lockar med erbjudanden till nya kunder.

Vi har analyserat elbolagens erbjudanden och hittat tre elbolag som erbjuder någon form av kampanjspris till nya kunder. Dessa elbolag är:

  • Fortum.
  • Greenely.
  • Skellefteå Kraft.

Observera att du måste ange en rabattkod för att ta del av Greenelys erbjudande.

 

Ingen fast avgift första året hos Fortum

Hos Fortum får nya kunder en rabatt på 420 kr, då nya kunder inte behöver betala några fasta avgifter under det första året som kund. Efter 12 månader återgår månadsavgiften till 35 kr inkl. moms.

Fortum erbjuder privatkunder både elavtal med rörligt respektive fast elpris. Erbjudandet gäller oavsett typ av elavtal och bindningstid.

Ingen fast avgift första halvåret hos Greenely

Hos Greenely är det ju nu möjligt att spara 414 kr som ny kund med vår rabattkod. Med rabattkoden ”6moff” behöver man som ny kund inte betala någon månadsavgift under de första sex månaderna.

Greenely erbjuder elavtal med rörligt elpris som mäts per timme. Du får därmed ett elpris som följer spotpriset på elbörsen Nord Pool på timmes-nivå. Kunder får tillgång till Greenelys App som gör det enkelt att få kontroll och översikt över elanvändningen. Appen har även en funktion för smart elbilsladdning som gör det möjligt att spara pengar genom att ladda elbilen när spotpriset är som lägst.

Vanliga frågor

Vilket elbolag har bästa erbjudandet?

Enligt oss är Fortum just nu det bästa elbolaget när det kommer till erbjudande till nya kunder. Nya kunder sparar 470 kr under det första året som kund, då nya kunder inte behöver betala någon månadsavgift de första 12 månaderna. Efter 12 månader återgår månadsavgiften till 39 kr.

Vilka elbolag har erbjudande till nya kunder?

Vi har hittat två populära elbolag som just nu har ett erbjudande till alla nya kunder, dessa elbolag är Greenely och Fortum. Fortum bjuder just nu på den fasta månadsavgiften under 12 månader, vilket innebär en rabatt på 420 under det första året som kund. Med vår rabattkod hos Greenely behöver du inte betala någon fast månadsavgift under 6 månader, vilket innebär en rabatt på 414 kr.