Tibber

– elpriser och elavtal 

Tibber är elbolaget som fokuserar på att hjälpa sina kunder att få bättre kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att teckna elavtal hos Tibber under 2021.

Tibbers elhandelsavtal

Tibber erbjuder privatkunder möjligheten att teckna ett elavtal med rörligt elpris. Alla kunder får ett avtal med tim-mätning, vilket innebär att elpriset varierar varje timme utifrån tim-priset på elbörsen Nord Pool.

Tibber erbjuder därmed inte möjligt att binda elpriset för att undvika risken för en eventuell prishöjning.

Elavtal med rörligt elpris

Elavtal med rörligt elpris är den populäraste avtalsformen i Sverige. Omkring 50 % av alla privatkunder har ett elavtal som följer prisutvecklingen på Nord Pool. 

Under 2020 har det verkligen lönat sig att ha ett rörligt elpris med tanke på de rekordlåga elpriserna under våren och sommaren. Under både april och juli var elpriset lägre än 10 öre/kWh i elområde SE3 (Stockholm). Genomsnittet för hela året blev 22,1 öre/kWh.

Tibbers elpriser

Tibber anger inte påslaget på inköpspriset. Alla elhandlare behöver ta betalt för ett påslag som ersätter elhandlaren för bland annat inköp av ursprungsgarantier och elcertifikat. Hos de flesta elhandlare ligger detta påslag i intervallet 4 – 7 öre/kWh exkl. moms. 

Månadsavgiften är 39 kr inkl. moms.

100 % el från förnyelsebara energikällor

Tibber är ett elbolag som prioriterar hållbarhetsfrågor. All el som säljs är ursprungsmärkt el från förnyelsebara energikällor som exempelvis vindkraft och vattenkraft.

Följ upp din elanvändning med Appen

Med Tibber Appen är det enkelt att få kontroll över sin elanvändning. Förutom smarta analysverktyg är det möjligt att se aktuella tim-priser på Nord Pool direkt i Appen. 

Tibber

Smart värmestyrning

Med Tibber Appen är det även möjligt att styra uppvärmningen av villan utifrån aktuella tim-priser på Nord Pool. Allt du behöver göra är att koppla upp din termostat eller värmepump och sedan välja önskad inomhustemperatur. Värmen styrs sedan per automatik utifrån algoritmer som tar hänsyn till bland annat elpriser och väderprognos.

Det populära alternativet till Tibber är Greenely

Greenely erbjuder också ett rörligt elavtal med tim-mätning. Till skillnad från Tibber är prissättningen tydlig och transparent då man specificerar påslaget på inköpspriset till cirka 2,2 öre/kWh exkl. moms. Detta påslag inkluderar kostnaden för elcertifikat samt miljömärkningen Bra Miljöval.

Greenely erbjuder på samma sätt som Tibber en användarvänlig App som ger översikt över både den egna elanvändningen och aktuella tim-priser på Nord Pool.

Just nu under november 2021 behöver nya kunder inte betala någon månadsavgift under 6 månader. Ange rabattkoden ”6moff” för att ta del av erbjudandet.

Om du funderar över att välja mellan Tibber eller Greenely rekommenderar vi därmed Greenely på grund av nykundsrabatten till nya kunder som den tydliga och transparenta prissättningen.

Om Tibber

Tibber grundades 2016 av två entreprenörer som vill förändra elhandelsbranschen. I dag har bolaget över 60 anställda på kontoren i Stockholm, Helsingsforts, Førde och Berlin.

Org-nummer: 559047-8532

Adress: Luntmakargatan 90, 113 51 Stockholm

Slutsats

Elbolaget Tibber erbjuder privatkunder möjligheten att teckna ett rörligt elavtal som följer prisutvecklingen på Nord Pool ner på timmes-nivå.

Med Tibbers Appen är det enkelt att följa upp sin elanvändning och anpassa den utifrån aktuella tim-priser. 

Fördelar

P

Följ upp din elanvändning med Tibber Appen.

P

Se aktuella tim-priser på Nord Pool direkt i Appen.

Nackdelar

O

Otydlig prissättning. Påslaget på inköpspriset anges inte.

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris eller mix-elavtal.

O

Ingen rabatt till nya kunder.

Vanliga frågor

[et_pb_df_faq filter_by_category_on=”on” include_categories=”14″ order=”ASC” _builder_version=”4.7.7″ question_font_size=”16px” custom_padding=”|4px|||false|false” box_shadow_style=”preset4″ box_shadow_horizontal=”4px” box_shadow_vertical=”4px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_df_faq]