Tibber

– elpriser och elavtal 

Tibber är elbolaget som fokuserar på att hjälpa sina kunder att få bättre kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att teckna elavtal hos Tibber under 2023.

Tibbers elhandelsavtal

Tibber erbjuder privatkunder möjligheten att teckna ett elavtal med rörligt elpris. Alla kunder får ett avtal med tim-mätning, vilket innebär att elpriset varierar varje timme utifrån tim-priset på elbörsen Nord Pool.

Tibber erbjuder därmed inte möjligt att binda elpriset för att undvika risken för en eventuell prishöjning.

Elavtal med rörligt elpris

Elavtal med rörligt elpris är den populäraste avtalsformen i Sverige. Omkring 50 % av alla privatkunder har ett elavtal som följer prisutvecklingen på Nord Pool. 

Bakgrunden till denna avtalsforms popularitet är den låga elkostnaden. Historiskt sett har det oftast lönat sig att teckna ett rörligt elavtal som följer prisutvecklingen på Nord Pool. 

Tibbers elpriser

Tibber anger inte påslaget på inköpspriset. Alla elhandlare behöver ta betalt för ett påslag som ersätter elhandlaren för bland annat inköp av ursprungsgarantier och elcertifikat. Hos de flesta elhandlare ligger detta påslag i intervallet 4 – 7 öre/kWh exkl. moms. 

Månadsavgiften är 39 kr inkl. moms.

100 % el från förnyelsebara energikällor

Tibber är ett elbolag som prioriterar hållbarhetsfrågor. All el som säljs är ursprungsmärkt el från förnyelsebara energikällor som exempelvis vindkraft och vattenkraft.

Följ upp din elanvändning med Appen

Med Tibber Appen är det enkelt att få kontroll över sin elanvändning. Förutom smarta analysverktyg är det möjligt att se aktuella tim-priser på Nord Pool direkt i Appen. 

Tibber

Smart värmestyrning

Med Tibber Appen är det även möjligt att styra uppvärmningen av villan utifrån aktuella tim-priser på Nord Pool. Allt du behöver göra är att koppla upp din termostat eller värmepump och sedan välja önskad inomhustemperatur. Värmen styrs sedan per automatik utifrån algoritmer som tar hänsyn till bland annat elpriser och väderprognos.

Ett populärt alternativet till Tibber är Greenely

Greenely erbjuder också ett rörligt elavtal med tim-mätning. Till skillnad från Tibber är prissättningen tydlig och transparent då man specificerar påslaget på inköpspriset till cirka 2,2 öre/kWh exkl. moms. Detta påslag inkluderar kostnaden för elcertifikat.

Greenely erbjuder på samma sätt som Tibber en användarvänlig App som ger översikt över både den egna elanvändningen och aktuella tim-priser på Nord Pool.

Just nu under mars 2023 behöver nya kunder inte betala någon månadsavgift under 6 månader. Ange rabattkoden ”6moff” för att ta del av erbjudandet.

Om du funderar över att välja mellan Tibber eller Greenely rekommenderar vi därmed Greenely på grund av rabatten till nya kunder samt den tydliga och transparenta prissättningen.

Om Tibber

Tibber grundades 2016 av två entreprenörer som vill förändra elhandelsbranschen. I dag har bolaget över 60 anställda på kontoren i Stockholm, Helsingsforts, Førde och Berlin.

Org-nummer: 559047-8532

Adress: Luntmakargatan 90, 113 51 Stockholm

Slutsats

Elbolaget Tibber erbjuder privatkunder möjligheten att teckna ett rörligt elavtal som följer prisutvecklingen på Nord Pool ner på timmes-nivå.

Med Tibbers Appen är det enkelt att följa upp sin elanvändning och anpassa den utifrån aktuella tim-priser. 

Fördelar

P

Följ upp din elanvändning med Tibber Appen.

P

Se aktuella tim-priser på Nord Pool direkt i Appen.

Nackdelar

O

Otydlig prissättning. Påslaget på inköpspriset anges inte.

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris eller mix-elavtal.

O

Ingen rabatt till nya kunder.

Vanliga frågor

Har Tibber en fast månadsavgift?

Ja, Tibbers fasta avgift är 39 kr per månad inkl. moms.

Vad är påslaget på inköpspriset?

Tibber anger inte deras påslag på inköpspriset.

Hur lång är uppsägningstiden?

Tibbers elavtal har ingen uppsägningstid.

Vilka bilmärken kan laddas smartare med Tibber?

Appen stödjer integration med följande bilmärken: Tesla, Volvo, BMW, MINI, Volkswagen, Audi och Jaguar.