Greenely

– elpriser och elavtal 

Greenely är elbolaget som hjälper elkunderna att få bättre kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att teckna elavtal hos Greenely under 2021.

Under november 2021 har du möjligheten att spara 414 kr som ny kund med vår rabattkod. 

Rörligt elavtal med tim-mätning

Elbolaget Greenely erbjuder möjligheten att teckna ett elavtal med rörligt elpris, vilket innebär att ditt elpris följer prisutvecklingen på Nord Pool. Elavtalet är timmes-mätt, vilket innebär att ditt avtal följer priserna på Nord Pool varje timme.

Rörligt elpris är billigaste avtalsformen

Elavtal med rörligt elpris har visat sig vara den billigaste avtalsformen. Det är därmed ingen smart idé att binda elpriset om man prioriterar chansen att kunna köpa el så billigt som möjligt.

Däremot får du räkna med att elpriset kan gå upp till cirka 55 – 65 öre/kWh i genomsnitt under en månad i extremfall. Under hela 2020 var det genomsnittliga priset 22 öre/kWh i elområde SE3 (Stockholm)

Greenelys elpriser och avgifter

Till skillnad från de flesta andra elbolag vill Greenely inte tjäna pengar på antalet kWh som säljs, eftersom man vill hjälpa sina kunder att använda mindre el och effektivisera sin elförbrukning. Greenely har därför ingen vinstmarginal i påslaget per såld kWh utan tar istället ut en fast månadsavgift på 69 kr inkl. moms. Om du väljer årlig inbetalning av den fasta avgiften blir priset 588 kr per år.

Om du väljer att betala den fasta avgiften årsvis istället blir kostnaden 588 kr, vilket innebär en besparing på 240 kr jämfört mot månadsvis betalning.

Påslaget per såld kWh uppgår till 2,2 öre/kWh, varav 0,8 öre/kWh går till elcertifikat och 1,4 öre/kWh till miljömärkningen Bra Miljöval. Greenely erbjuder därmed elavtal med marknadens lägsta påslag på inköpspriset.

På Greenelys hemsida är det möjligt att jämföra Greenelys elpriser mot de flesta av Sveriges större elleverantörer.

El märkt med Bra Miljöval

Greenely är elbolaget som prioriterar hållbarhet, därav är all el som säljs märkt med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Greenely Appen

Det som utmärker Greenely från andra elbolag är en App som gör det enkelt att följa upp sin elförbrukning. Appen har ett betyg på över 4 av 5 från över 2 000 omdömen på både App Store och Google Play.

Med Appen är det även möjligt att se aktuella tim-priser på elbörsen Nord Pool, vilket gör det enkelt att anpassa sin elförbrukning baserast på rådande elpriser. Elkunder som anpassar sin elförbrukning kan sänka sina elhandelskostnader med upp till cirka 20 %.

Greenely Appen har även följande funktioner:

  • Få vecko- och månadsrapporter.
  • Larm (notiser) vid avvikande elförbrukning.
  • Jämför din elförbrukning mot liknande hushåll.
  • Smarta energispartips.

 

Tibber

Ladda elbilen smartare

Under sommaren 2021 lanserade Greenely en ny funktion i Appen som gör det enkelt att ladda elbilen baserat på aktuella spotpriser på Nord Pool. Tjänsten erbjuds i dagsläget till 13 olika bilmärken, exempelvis Tesla, Audi, BMW, VW och Volvo.

Greenely rabattkod [november 2021]

Använd rabattkoden ”6moff” för att inte behöva betala någon månadsavgift de första sex månaderna. Med vår rabattkod sparar du därmed 414 kr som ny kund.

Om Greenely

Greenely lanserad den första versionen av Appen under 2017. I dagsläget använder över 150 000 svenska hushåll Grenenely Appen. Sedan 2018 erbjuder Greenely även elavtal med rörligt elpris.

Adress: Luntmakargatan 26, 111 37 Stockholm.

Slutsats

Greenely är det moderna och digitala elbolaget som vill hjälpa sina elkunder att använda mindre el och att sänka sina elkostnader. Greenely erbjuder ett elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool varje timme under dygnet.

Påslaget som är ett av marknadens lägsta på 2,2 öre/kWh exkl. moms inkluderar Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Fördelar

P

Timmes-mätt elavtal.

P

Säljer endast el med Bra Miljöval.

P

Följ upp din elförbrukning i Appen och få notiser vid avvikande förbrukning.

P

Se spotpriserna på Nord Pool i Appen.

P

Ingen vinstmarginal i påslaget per såld kWh.

P

Ingen månadsavgift under 6 månader (med vår rabattkod).

P

Ladda elbilen billigare med Greenely Smartladdning.

Nackdelar

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris.

Vanliga frågor

[et_pb_df_faq filter_by_category_on=”on” include_categories=”18″ order=”ASC” _builder_version=”4.8.2″ question_font_size=”16px” custom_padding=”|4px|||false|false” box_shadow_style=”preset4″ box_shadow_horizontal=”4px” box_shadow_vertical=”4px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_df_faq]