Greenely

– elpriser och elavtal 

Greenely är elbolaget som hjälper elkunderna att få bättre kontroll över sin elanvändning. I detta omdöme kan du läsa om alla för- och nackdelar med att teckna elavtal hos Greenely under 2021.

Under september 2021 har du möjligheten att spara 414 kr som ny kund med vår rabattkod. Läs mer längre ned på denna sida.

Rörligt elavtal med tim-mätning

Elbolaget Greenely erbjuder möjligheten att teckna ett elavtal med rörligt elpris, vilket innebär att ditt elpris följer prisutvecklingen på Nord Pool. Elavtalet är timmes-mätt, vilket innebär att ditt avtal följer priserna på Nord Pool varje timme.

Rörligt elpris är billigaste avtalsformen

Elavtal med rörligt elpris har visat sig vara den billigaste avtalsformen. Det är därmed ingen smart idé att binda elpriset om man prioriterar chansen att kunna köpa el så billigt som möjligt.

Däremot får du räkna med att elpriset kan gå upp till cirka 55 öre/kWh i genomsnitt under en månad i extremfall. Under hela 2020 var det genomsnittliga priset 22 öre/kWh i elområde SE3.

Greenelys elpriser och avgifter

Till skillnad från de flesta andra elbolag vill Greenely inte tjäna pengar på antalet kWh som säljs, eftersom man vill hjälpa sina kunder att använda mindre el och effektivisera sin elförbrukning. Greenely har därför ingen vinstmarginal i påslaget per såld kWh utan tar istället ut en fast månadsavgift på 69 kr inkl. moms. Om du väljer årlig inbetalning av den fasta avgiften blir priset 588 kr per år.

Om du väljer att betala den fasta avgiften årsvis istället blir kostnaden 588 kr, vilket innebär en besparing på 240 kr jämfört mot månadsvis betalning.

Påslaget per såld kWh uppgår till 2,2 öre/kWh, varav 0,8 öre/kWh går till elcertifikat och 1,4 öre/kWh till miljömärkningen Bra Miljöval. Greenely erbjuder därmed elavtal med marknadens lägsta påslag på inköpspriset.

På Greenelys hemsida är det möjligt att jämföra Greenelys elpriser mot de flesta av Sveriges större elleverantörer.

El märkt med Bra Miljöval

Greenely är elbolaget som prioriterar hållbarhet, därav är all el som säljs märkt med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Greenely Appen

Det som utmärker Greenely från andra elbolag är en App som gör det enkelt att följa upp sin elförbrukning. Appen har ett betyg på över 4 av 5 från över 2 000 omdömen på både App Store och Google Play.

Med Appen är det även möjligt att se aktuella tim-priser på elbörsen Nord Pool, vilket gör det enkelt att anpassa sin elförbrukning baserast på rådande elpriser. Elkunder som anpassar sin elförbrukning kan sänka sina elhandelskostnader med upp till cirka 20 %.

Greenely Appen har även följande funktioner:

  • Få vecko- och månadsrapporter.
  • Larm (notiser) vid avvikande elförbrukning.
  • Jämför din elförbrukning mot liknande hushåll.
  • Smarta energispartips.

 

Tibber

Greenely rabattkod [september 2021]

Använd rabattkoden “6moff” för att inte behöva betala någon månadsavgift de första sex månaderna. Med vår rabattkod sparar du därmed 414 kr som ny kund.

Om Greenely

Greenely lanserad den första versionen av Appen under 2017. I dagsläget använder över 150 000 svenska hushåll Grenenely Appen. Sedan 2018 erbjuder Greenely även elavtal med rörligt elpris.

Adress: Luntmakargatan 26, 111 37 Stockholm.

Slutsats

Greenely är det moderna och digitala elbolaget som vill hjälpa sina elkunder att använda mindre el och att sänka sina elkostnader. Greenely erbjuder ett elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool varje timme under dygnet.

Påslaget som är ett av marknadens lägsta på 2,2 öre/kWh exkl. moms inkluderar Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Fördelar

P

Timmes-mätt elavtal.

P

Säljer endast el med Bra Miljöval.

P

Följ upp din elförbrukning i Appen och få notiser vid avvikande förbrukning.

P

Se spotpriserna på Nord Pool i Appen.

P

Ingen vinstmarginal i påslaget per såld kWh.

P

Ingen månadsavgift under 6 månader (med vår rabattkod).

Nackdelar

O

Erbjuder inte elavtal med fast elpris.

Vanliga frågor

Hur hög är månadsavgiften?

Månadsavgiften är 69 kr inkl. moms, det vill säga 828 kr per år. Om du väljer årlig betalning av den fasta avgiften (istället för månatlig) blir kostnaden 588 kr per år.

Vad är påslaget på inköpspriset?

Det rörliga påslaget på inköpspriset är endast 2,2 öre/kWh exkl. moms. Greenely har ingen vinstmarginal i påslaget utan denna kostnad ersätter Greenely för att köpa in miljömärkningen Bra Miljöval samt elcertifikat.

Vilka omdömen har Greenely Appen?

Greenely Appen har ett betyg på 4,5 av 5 från 1 156 recensioner på App Store respektive 4,2 av 5 från 973 recensioner på Google Play (2021-01-31).

Vilka funktioner har Greenely Appen?

Med Greenely Appen är det möjligt att följa upp sin egna elförbrukning och se aktuella elpriser på elbörsen Nord Pool. Appen har även ett flertal andra funktioner, bland annat möjligheten att få notiser vid avvikande elförbrukning.

Vad blir mitt elpris hos Greenely?

Eftersom Greenely erbjuder ett rörligt elavtal kommer ditt elpris variera utifrån inköpspriserna på elbörsen Nord Pool. Under 2020 var det genomsnittliga inköpspriset 22 öre/kWh i elområde SE3. Baserat på det marknadspriset skulle du ha betalat 24,2 öre/kWh exkl. moms, med tanke på att det rörliga påslaget är 2,2 öre/kWh exkl. moms. Observera att det även tillkommer en fast månadsavgift på 69 kr inkl. moms.