Anläggnings-ID

Lär dig mer om din elmätares anläggnings-ID som börjar med siffrorna 735 999.

Vad är anläggnings-ID?

Anläggnings-ID är ett unikt nummer på 18 siffror som identifierar din elmätare. Om du vill teckna ett nytt elavtal behöver du ange ditt anläggnings-ID, oavsett om det är ett elhandelsavtal eller ett elnätsavtal.

Din elmätares anläggnings-ID börjar alltid med siffrorna 735 999, vilket gör det enkelt att indentifiera.

Hur hittar jag mitt anläggnings-ID?

Ditt anläggnings-ID står specificerat på både din elnätsfaktura och elhandelsfaktura.

Ditt anläggnings-ID står oftast även specificerat på din elmätare. Oftast står numret specificerad på en klisterlapp som är placerad på eller bredvid elmätaren.

Vid en flytt

Om du planerar att flytta in i en ny bostad och saknar tillgång till både äldre fakturor och tillgång till elmätaren rekommenderar vi att du kontaktar din nya nätägare. Nätägaren kan oftast hjälpa till att leta fram ditt anläggnings-ID om du uppger både din adress och lägenhetsnummer. Om du är osäker vem som äger elnätet på din nya adress, besök hemsidan Nätområden.se som är en tjänst från Svenska kraftnät.

Om du flyttar in till en hyresrätt kan din hyresvärd oftast uppge ditt anläggnings-ID inför inflyttningen.

Tips: Identifiera ditt anläggnings-ID i god tid inför inflyttningsdagen. Vi rekommenderar att du kontaktar din nya nätägare och tecknar ett elnätsavtal 4 veckor innan inflyttning. Kom även ihåg att teckna ett elavtal hos en elhandelsleverantör.

Vanliga frågor

[et_pb_df_faq filter_by_category_on=”on” include_categories=”22″ order=”ASC” _builder_version=”4.9.4″ question_font_size=”16px” custom_padding=”|4px|||false|false” box_shadow_style=”preset4″ box_shadow_horizontal=”4px” box_shadow_vertical=”4px”][/et_pb_df_faq]