Billigaste elbolaget 2021

Utmaningen att hitta billiga elbolag

Med tanke pÄ att det finns över 140 elbolag i Sverige Àr det en utmaning att hitta det billigaste. DÀremot Àr det oftast ingen större prisskillnad mellan elleverantörerna, istÀllet Àr det viktigare att vÀlja rÀtt avtalsform. Om du prioriterar lÀsta möjliga elpris över en lÀngre tidsperiod Àr det viktigt att vÀlja ett elavtal med rörligt elpris. Dessa typer av elavtal har ett elpris som följer prisutvecklingen pÄ elbörsen Nord Pool.

Prisskillnaden mellan olika elbolag

De flesta elbolag som erbjuder elavtal med rörligt pris har ett pĂ„slag i intervallet 4 – 8 öre/kWh exkl. moms. Detta pĂ„slag ersĂ€tter elhandlaren för bland annat elcertifikat, ursprungsmĂ€rkning och avgifter till Svenska kraftnĂ€t och Nord Pool.

Förutom den rörliga delen tillkommer i regel en fast mĂ„nadsavgift pĂ„ cirka 30 – 50 kr exkl. moms.

VĂ€lj ett elbolag med rabatt till nya kunder

Ett smart sÀtt att vara sÀker pÄ att man fÄr ett konkurrenskraftigt elpris Àr vÀnda sig till en elleverantör som erbjuder rabatter till nya kunder. Vi har hittat tre elleverantörer som erbjuder rabatt pÄ elavtal med rörligt pris, dessa Àr Fortum, Telge Energi och Göta Energi.

Göta Energi ger exempelvis ett presentkort pÄ 500 kr hos Elgiganten till alla nya kunder som tecknar ett elavtal med rörligt elpris direkt pÄ hemsidan. Göta Energi erbjuder Àven ett av marknadens lÀgsta pÄslag pÄ endast 3,6 öre/kWh exkl. moms. PÄslaget inkluderar kostnaden för elcertifikat.

Elbolag med nykundsrabatter – januari 2021

Glöm inte kundnöjdheten

Med tanke pÄ att det oftast inte Àr nÄgon större prisskillnad mellan elbolagen Àr det extra viktigt att jÀmföra kundnöjdheten. Speciellt eftersom kundnöjdheten i elhandelsbranschen kan skilja sig avsevÀrt mellan olika leverantörer. Telge Energi utsÄgs som elbolaget med högst anseddhet i branschen 2019 av Sifo Kantar.

Hitta billigaste elbolaget med Elskling

Om du vill vara sÀker pÄ att du vÀljer ett billigt elbolag kan det vara en smart idé att anvÀnda sig av Elskling. Elskling Àr en jÀmförelsetjÀnst som gör det enkelt att jÀmföra elpriserna frÄn Sveriges samtliga elleverantörer. TjÀnsten Àr helt kostnadsfri och en jÀmförelse Àr inte bindande.