Billigaste elbolaget 2021

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter det billigaste elbolaget med lägst påslag på inköpspriset. Välj din årsförbrukning för att se vilket elbolag som ger dig det lägsta elpriser per kWh inklusive samtliga avgifter och moms.

Under juli 2021 får nya kunder upp till 588 kr i nykundsrabatt.

Årlig elanvändning:
  • Filter:
  • Kampanj: 0 kr fast avgift
Se fler elbolag

  • Vi jämför endast elavtal med rörligt elpris som följer spotpriset på Nord Pool. Ditt beräknade elpris per kWh baseras på spotpriset under 2020 i elområde SE3 (22 öre/kWh exkl. moms).
  • Tänk på att spotpriset på el varierar varje timme och att elpriset kan bli högre under 2021.
  • Eventuella kampanjpriser under en inledande period är inte medräknade i beräkningen av elpriset.
  • Alla redovisade priser och avgifter är inklusive moms.

Avtalsformen är lika viktig som val av elbolag

Med tanke på att det finns över 140 elbolag i Sverige är det en utmaning att hitta det billigaste. Däremot är det oftast ingen större prisskillnad mellan Sveriges större och mer populära elleverantörer. Valet av avtalsform är minst lika viktigt. Om du prioriterar lästa möjliga elpris över en längre tidsperiod är det viktigt att välja ett elavtal med rörligt elpris. Denna avtalsform har ett elpris som följer spotprisets utveckling på elbörsen Nord Pool.

Prisskillnaden mellan olika elbolag

De flesta elbolag som erbjuder elavtal med rörligt pris har ett påslag i intervallet 4 – 8 öre/kWh exkl. moms. Detta påslag ersätter elhandlaren för bland annat elcertifikat, ursprungsmärkning och avgifter till Svenska kraftnät och Nord Pool.

Förutom den rörliga kostnaden tillkommer i regel en fast månadsavgift på cirka 30 – 50 kr exkl. moms.

Välj ett elbolag med rabatt till nya kunder

Ett smart sätt att vara säker på att man får ett konkurrenskraftigt elpris är vända sig till en elleverantör som erbjuder rabatt till nya kunder. Vi har hittat fyra elleverantörer som erbjuder rabatt på elavtal med rörligt pris, dessa är Fortum, Telge Energi, Greenely och Göta Energi.

Göta Energi ger exempelvis ett presentkort på mat (500 kr) till alla nya kunder som tecknar ett elavtal med rörligt elpris direkt på hemsidan. Göta Energi erbjuder även ett av marknadens lägsta påslag på endast 3,6 öre/kWh exkl. moms. Påslaget inkluderar kostnaden för elcertifikat.

Både Telge Energi och Fortum bjuder på alla fasta avgifter under det första året som kund, vilket innebär en rabatt på 588 kr hos Telge Energi respektive 504 kr hos Fortum.

Greenely bjuder just nu på den fasta månadsavgiften under sex månader, vilket innebär en rabatt på 414 kr. För att ta del av erbjudandet måste du använda vår rabattkod som specifieras under Mer information i jämförelsetjänsten. Greenely är det moderna och digital elbolaget som erbjuder en App som gör det enkelt att följa upp sin elförbrukning samt spotpriserna på elbörsen Nord Pool.

Glöm inte kundnöjdheten

Med tanke på att det oftast inte är någon större prisskillnad mellan elbolagen är det extra viktigt att jämföra kundnöjdheten. Speciellt eftersom kundnöjdheten i elhandelsbranschen kan skilja sig avsevärt mellan olika leverantörer. Telge Energi utsågs exempelvis som elbolaget med högst anseddhet i branschen 2019 av Sifo Kantar.

Även Greenely har uppvisat höga kundbetyg. Greenely har exempelvis ett kundbetyg på 4,4 av 5 på App Store (1 246 omdömen, 2021-04-28) och ett kundbetyg på 4,3 av 5 på Google Play (1 532 omdömen, 2021-04-28). Observera dock att de flesta av dessa kundbetyg inte enbart avser elhandeln, utan framför allt Appen och dess funktioner.