Billigaste elbolaget 2020

Utmaningen att hitta billiga elbolag

Med tanke på att det finns över 100 elbolag i Sverige är det en utmaning att hitta det billigaste. Däremot är det oftast ingen större prisskillnad mellan elleverantörerna, istället är det viktigare att välja rätt avtalsform. Om du prioriterar lästa möjliga elpris över en längre tidsperiod är det viktigt att välja ett elavtal med rörligt elpris. Dessa typer av elavtal har ett elpris som följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool.

Prisskillnaden mellan olika elbolag

De flesta elbolag som erbjuder elavtal med rörligt pris har ett påslag i intervallet 6 Р9 öre/kWh exkl. moms. Detta påslag ersätter elhandlaren för bland annat elcertifikat, ursprungsmärkning och avgifter till Svenska kraftnät och Nord Pool.

Förutom den rörliga delen tillkommer i regel en fast månadsavgift på cirka 30 Р40 kr exkl. moms.

Glöm inte kundnöjdheten

Med tanke på att det oftast inte är någon större prisskillnad mellan elbolagen är det extra viktigt att jämföra kundnöjdheten. Speciellt eftersom kundnöjdheten i elhandelsbranschen kan skilja sig avsevärt mellan olika leverantörer.

Du kan exempelvis använda dig av Trustpilot, Reco och statistik från Svenskt Kvalitetsindex för att hitta Sveriges bästa elbolag 2020.

Välj ett elbolag med rabatt till nya kunder

Ett smart sätt att vara säker på att man får ett konkurrenskraftigt elpris är vända sig till en elleverantör som erbjuder rabatter till nya kunder. Vi har hittat tre elleverantörer som erbjuder rabatt på elavtal med rörligt pris, dessa är Fortum, Skellefteå Kraft och Göta Energi.

Elbolag med nykundsrabatter – oktober 2020

Hitta billigaste elbolaget med Elskling

Om du vill vara säker på att du väljer ett billigt elbolag kan det vara en smart idé att använda sig av Elskling. Elskling är en jämförelsetjänst som gör det enkelt att jämföra elpriserna från Sveriges samtliga elleverantörer. Tjänsten är helt kostnadsfri och en jämförelse är inte bindande.